EHL & KOUMAR ARCHITEKTI

MENU

Nové sídlo ČKAIT

 
 

spoluautor: Anna Koukolová
vizualizace: Jan Lankaš

Prostorové kapacity sídla ČKAIT v domě v Sokolské ulici jsou v současné době nedostačující. Přízemí instituce, která slouží pro setkávání svých členů, vzdělávání a osvětu, je pro nás velice cenným prostorem a mělo by být společenskou událostí. Navrhujeme omezit počet parkovacích stání pomocí zakladače a otevřít dům do ulice velkoryse prosklenými portály. Společná hala prosvětlená venkovním atriem propojuje jednotlivé provozy a nabízí prostor pro práci, sjednávání schůzek, pořádání výstav a konferencí. Zastřešení haly nabízí pobytovou terasu. Vestavba nového konferenčního sálu a kanceláří vyplňuje proluku ve vnitrobloku a její střešní krajina propojuje rozdílné úrovně střech svých sousedů. Nově budované části jsou sjednoceny v barvě i materiálu probarvených betonových prefabrikátů.